Hoe ziet een les eruit?

 

 

 

 

 

 

 

 

Het spoorboekje voor een ondersteuningsles ziet er ongeveer als volgt uit:

  1. Via een mail naar rbkoolstra@outlook.com laat je mij weten dat je graag een keer geholpen wil worden met scheikunde. In de mail geef je aan bij welk onderwerp van de scheikunde je graag geholpen wilt worden, aan welke soort ondersteuning je denkt en wanneer je die wilt ontvangen.
  2. Zo snel mogelijk krijg je van mij antwoord of ik je kan helpen en als ik dat kan, doe ik een voorstel voor het tijdstip van de eerste les.
  3. Als het voorgestelde tijdstip van de bijles je niet schikt, doe je mij per mail een tegenvoorstel. 
  4. Vervolgens informeer je mij, ook weer via een mail, waar je problemen mee hebt en waarvan je extra uitleg wil. Bij de mail voeg je één of meerdere foto's van de betreffende pagina's uit je scheikundeboek en van de opgaven die je moet maken. Als je zelf al een deel van de opgaven gemaakt hebt, voeg je ook een foto toe van de antwoorden die je in je schrift genoteerd hebt. 
  5. Ik bevestig de definitieve afspraak per mail of per app. Op dat moment krijg je ook mijn mobiele nummer zodat we een kortere contactlijn hebben. Mocht de bijles om de één of andere reden toch niet door kunnen gaan, dan kan de ander direct geïnformeerd worden.
  6. Als voorbereiding op de bijles bestudeer ik de gegevens die je mij per mail gestuurd heb: ik bekijk welke extra uitleg ik nodig vind, ik bekijk de antwoorden van de opgaven die je mij gestuurd heb en breng daarin, indien nodig, correcties aan en bovendien kijk ik welke opgaven we tijdens de bijles kunnen behandelen.
  7. Voor de bijles maak jij (of één van je ouders) een bedrag van minimaal 10 € over naar een Goed Doel, bij voorkeur één uit de lijst (zie Goede Doelen). Als je zelf een goed doel gekozen hebt, dat niet in de lijst staat, dan laat je mij dat weten. Uiteindelijk bepaal ik of de donatie aan jouw goede doel gebruikt mag worden als betaling voor de bijles.
  8. De bijles vindt plaats via ZOOM (of Skype of een vergelijkbaar programma). Aan het begin van de bijles laat je mij zien dat je inderdaad minimaal 10 € hebt overgemaakt. Daarna kun je (nogmaals) aangeven welke zaken je tijdens de bijles zeker wil behandelen. Ik leg daarna de theorie uit en bespreek met jou (mogelijke) verbeteringen in de door jou gemaakte opgaven. Daarna vraag ik je één opgave tijdens de bijles te gaan maken: dat doe je door hardop te denken en stap voor stap aan mij te vertellen hoe je tot het antwoord komt. Loop je vast of maak je ergens een wezenlijke fout, dan kan ik je direct helpen. Als er nog tijd over is, kunnen er nog meer opgaven op deze manier behandeld worden. 
  9. Aan het eind van de les, maken we afspraken wat je voor de volgende bijles moet doen en wanneer die les zal plaatsvinden. 

 

Uiteraard kan er van bovenstaand spoorboekje afgeweken worden wanneer één van ons daar behoefte aan heeft. Wees vooral niet te bang om je eigen wensen naar voren te brengen.