Soorten bijles

 

 

 

Ik bied een aantal mogelijke vormen van bijles/ondersteuning aan, die ik hieronder zal bespreken. Jij kiest zelf welk soort bijles/ondersteuning je graag wil ontvangen.

 

 

 

1) Eenmalige ondersteuning

Normaal ben je zelf goed redelijk goed in scheikunde: je begrijpt de theorie over het algemeen best goed en ook de opgaven kun je redelijk makkelijk maken. Maar nu is er een onderwerp waar je eigenlijk niet zoveel van snapt en/of je weet niet goed hoe je de opgaven moet maken. Dan is een eenmalige ondersteuning voor jou de perfecte keuze. Je laat mij vooraf weten met welk onderwerp en met welke opgaven je problemen hebt en dan maken we een afspraak voor een bijspijkersessie van 1-1,5 uur.     

 

2) Korte bijspijkerperiode

Wanneer je problemen hebt met scheikunde omdat je het soms toch wel een moeilijk vak vindt of omdat je een tijdje weinig te weinig aandacht aan het vak besteed hebt, dan is een korte bijspijkerperiode voor jou een goede keus. Gedurende een aantal weken (2-4), besteden we minimaal 1x per week (maar mogelijk vaker) gedurende 1 uur aandacht aan scheikunde. Jij geeft aan welke theoretische zaken je nog niet begrijpt en je laat mij zien welke opgaven je inmiddels gemaakt hebt. Dat bespreken we in de bijles, evenals de opgaven die je nog niet kon maken. Als de tijd het toelaat, behandelen we in de les ook nog een aantal nieuwe opgaven. 

 

3) Een reeks van bijlessen

Als je scheikunde vaak moeilijk vindt en regelmatig onvoldoendes haalt voor dit vak, dan is het verstandig van deze mogelijkheid gebruik te maken. Gedurende een langere periode (4 tot 8 weken of soms zelfs meerdere kwartalen) krijg je 1x per week of 1x per 2 weken een uur ondersteuning waarbij je, indien nodig, extra uitleg van de theorie krijgt (dat kan ook over onderwerpen gaan die al veel eerder op school zijn behandeld) en waarbij je de eenvoudige opgaven zelf maakt en waarbij we de moeilijkere opdrachten samen tijdens de bijles maken. Een reeks van bijlessen heeft tot doel jouw algemene kennisniveau van de scheikunde te verhogen. Dat is dus wel een kwestie van langere adem.

 

4) Oefenen met examenopgaven

In het laatste jaar van je middelbare schoolopleiding bereid je je voor het eindexamen, o.a. door het maken van (oude) examenopgaven. Voor veel leerlingen is het maken van dergelijke opgaven een enorme puzzel en vaak weet men niet hoe met dergelijke opgaven te beginnen. Deze vorm van ondersteuning heeft tot doel dat proces te vergemakkelijken. In een bijles maken en bespreken we gezamenlijk een of meerdere eindexamenopgaven.  

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb